20 Eylül 2012 Perşembe

Buğday Çimi Suyu (Diyette 11. Gün)


Ben öyle pek ilaç kullanan biri değilim. Hatta grip olsam bile antibiyotik falan içmem. Bitki çaylarına, çorbaya sığınırım. Belki bu nedenden dolayı ilaçla iyileşme ihtiyacı duymuyorum. Zaten antibiyotiğin gribe iyi gelmediğini aksine bağışıklık sistemini güçsüzleştirerek virüslere karşı direncimizi azalttığı kanıtlandı. Zaten hayatım boyunca olan izlenimlerime göre fazla antibiyotiklere sığınan insanların gribi çabuk atlatmadığı ve sürekli daha güçlüsünü içmeye başlamasıdır. 

Vitaminsizlikten ölmeden önce kendime çareler aramaya devam ettim. Eczaneden ilk önce demir ilacı aldım. Zaten kansız olan bünyemi daha fazla eritemezdim. Yorgunluktan elimi kolumu kaldıramazken "diyetteyim" bahanesinin arkasına daha fazla sığınamazdım. Diğer bir alternatifim ise dışarı çıktığım zaman aklıma geldikçe buğday çimi suyu içerdim. Dukan sebebiyle bunu liste dışı bırakmıştım ama artık dukan diyetine devam etmediğim kesin! Buğday çimi suyu bu küçük bardaklarda içiliyor ve gün içinde başka vitamin hapı kullanmanıza gerek kalmıyor. Hatta ikinci bardak bile önerilmiyor. Çünkü vitaminden zehirlenebilirsiniz :) O derece güçlü bir ot suyu. 

Bitki çaylarını içmeye alışık olduğum için açıkçası hiç zorlanmadım içerken. Tadını sevdiğimi bile söyleyebilirim. Rahatlıkla alkol alan insanların özellikle bu tepkiyi göstermesine anlam veremiyorum. O rezalet tatları rahatlıkla içerken votka bardağında sunulan şuncacık suyu içemiyorsan benim için orada tuhaflık var zaten :) Bence buğday çimi suyunun içiminin bu kadar kolay olmamasının tek suçu "cool" görünmemesidir. İçinde olan vitaminler dehşet zaten! Buğday çimi doğadaki 102 mineralden 90'ını içermekte .Başta kanser olmak üzere birçok hastalığı önlüyor. 30 cc'lik 1 bardaktaki buğday çimi suyu 3,5 kiloluk sebzedeki vitamin ile 8 kilo ıspanakta bulunan demire eş değer. Artık gerisini siz düşünün!

Kendi diyetimi yapıyorum artık. Ara öğünlerimde yoğurt ve süt şeklinde devam ediyorum. Mutlaka içinde protein olacak şekilde sebzeler tüketiyorum yağsız tuzsuz olarak. Yulaf kepeğini hayatımdan çıkarmadım. Kahvaltım aynen devam ediyor. Chai çayını mistik ve büyülü bohça olarak iki kere günde içiyorum. Her gün sporu yapmaya devam ediyorum. Tek değişiklik atak evrelerini kabul edemem. Çok fazla değiştirmeden sebzeye ağırlık vermiş olmam. Tabii porsiyonlarımı abartmıyorum ve kaçamak şimdiye kadar hiç yapmadım. Eğer sayılırsa 11 günde sadece 2 kere şekersiz yağsız çilekli yoğurt yedim :)

Sonuç olarak bugün artık 62 kilo olarak tartıldım. 11 günde 4 kiloyu vermiş oldum. Sonuç fena değil dimi? Aynen annem de 5 kiloyu bugün itibariyle vermiş oldu. 

3 yorum:



  1. Merhabalar,

    Eşim 4 aydır buğday çimi suyu kullanıyor.
    Saçlarında açıklık vardı. Belirgin şekilde buradan saç çıktı ve hemen hemen kapandı.
    Ben farketmedim ama bazıları beyazların kapandığını da söylüyor. Aslında saçları koyulaştırmak imkansıza yakın bir şey. Eşim ek olarak sarımsak hapı ve çiğ kabak çekirdeği de alıyor.

    Ayrıca eskiye göre hayata daha pozitif bakıyor. Kilo vermesine de faydası oldu.

    Sindirim sistemine de faydası oldu. Her sabah ishal olurdu. Şimdi pek olmuyor.

    Bunların dışında internette arama yaparsanız onlarca faydasını okuyabilirsiniz.

    Yalnız buğday ekmek, yetiştirmek, biçip yıkamak, sulamak vs çok zaman alıcı işler.


    Tek kullanımlık likör bardağı dolusu buğday çimi suyu piyasada 4 TL. Ama eşim bir okulda organik buğdaydan, organik toprakta üretilen
    buğday çimi suyunu dondurulmuş olarak 2.5 TL'den alıyor.
    Engelli öğrenciler yararına üretilen bu buğday çimi suyunu Adana'da almak isterseniz buz torbası içinde dondurulmuş 24 kullanımlık 60 TL.
    Yani 24 gün boyunca günde 1 adet eriterek kullanabiliyorsunuz. Tabii 5 kullanımlık, 10 kullanımlık da alabilirsiniz.

    Tadı hoş değil ama biraz limon sıkarak, biraz bal karıştırarak, 3-4 katı kadar da meyve suyu karıştırarak rahatlıkla içebilirsiniz.
    Biz taze zencefil suyu, keçiboynuzu nektarı, siyah üzüm pekmezi de ekliyoruz. Arı sütü karıştırarak faydasını katlayabilirsiniz.
    Sınavlardan önce çocuklarımıza da içiriyoruz.
    Ben de ağır bir işte çalıştığım için, güç ve enerji vermesi için içmeye yeni başladım. Faydasını şimdilik hissedilir biçimde görmedim ama faydasını hissetmesem de
    sağlığıma faydalı olduğuna inanıyorum.,.
    Bahsettiğim yerden buğday çimi suyu almak için irtibat:

    maviufuklar23@gmail.com

    Selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Mrb canım . Bende çimen Suyu diyetine yeni başladım. umarım faydasını görürüz. Yeşil kahve kullandım ilk başlarda işe yaradı ama tam istediğimi alamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek başına faydalı olacağını düşünmüyorum maalesef :( zaten buğday çimen suyunu ben diyet zamanı alamadığımız vitaminleri takviye etmek amaçlı tüketme ihtiyacı duymuştum.

      Sil