23 Ekim 2012 Salı

Düz Karın Çayı, Düz Karın Salatası, Tavuk Nasıl Yenmeli? (45.Gün)


Geçen gün verdiğim çorba tariflerine ek olarak salata tariflerini de eklemek istedim. Yine Selahattin Dönmez'in tarifleri bunlar. 

Tavuk Nasıl Yenmeli?

Antibiyotikler ile büyüyen tavuklar organik olmayan tavuklardır. Daha hızlı büyümesi için yemlerine katılmaktadır. Tavada pişirme için kısık ateşte ve uzun süreli pişirmede tavukların antibiyotiği kalmazmış. Düdüklüde, kendi suyuyla yada az suda haşlanarak antibiyotiği yok edilebilir. En yararlısı besin değerlerini içinde tuttuğu için düdüklü tencerede pişirmekmiş yemekleri. Kuş gribine özellikle dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor doktor. Bunun için aldığımız tavuğa kesinlikle temas etmemeli ve sadece poşet olan eldivenleri kullanmalıyız. İyice yıkayıp, küçük parçalara ayırıp, haşladığımız zaman grip tehlikesi ortadan yok edilmiş olur. Temas ettiğimiz zaman gribi diğer kullandığınız yiyeceklere bulaştırabilirsiniz. En az yağlı olan kısımı tavuğun göğsüdür. Sonrasında butlarıdır. Ancak butların derisi alınmış olmalıdır. Butlarda olan siyah et metabolizmayı hızlandırıcı etkisine sahiptir.

İncelten Organik Tavuk Salatası

Malzemeler: 1 çay bardağı extra virgin zeytinyağı, kavrulmamış kajun fıstık, kuru nane, tatlı toz kırmızıbiber, 8 adet organik kuşbaşı şeklinde kesilmiş tavuk göğsü parçaları, 2 yemek kaşığı lor peyniri, semizotu, marul, roka, fesleğen, mantar, domates, taze nane, haşlanmış mısır, tatlı kırmızıbiber, sarıbiber, yeşilbiber, kırmızı soğan. 

Yapılışı: Tavuk önceden baharatlar ve çok az zeytinyağı ile önceden marine ediliyor. İstediğiniz kadar domates, mantar, semizotu koyabilirsiniz. Marine edilmiş tavukları tavada yağsız bir şekilde kızartıyoruz. Zaten yağla marine etmiştik. Sebzelerin hepsi çiğ şekilde doğranır ve tabağa eklenir. İyice kısık ateşte sotelenmiş tavuk parçaları salatanın üstüne eklenir. En son kajun fıstıklar en fazla 6-7 olacak şekilde eklenir. Bir ay bu salatayı yediğiniz zaman karın bölgesinde en az 5cm incelme olacakmış :)

Düz Karın Salatası 

Malzemeler: 1 adet yumuşak avokado, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 kase doğranmış tatlı sarı-kırmızı-yeşil biber, 1 kase doğranmış kırmızı soğan, 1 kase domates, 1 çay bardağı kavrulmamış kajun fıstık, 1 kase pişmiş tavuk göğsü, fesleğen, taze nane, roka.

Yapılışı: Sebzeler ve avokado salata tabağına eklenir, sotelenen tavuklar üste eklenir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta malzemelerin eksiksiz olmasıdır. Hepsi birleştiği zaman karın bölgenizde incelme olacaktır. 

Düz Karın Çayı

Malzemeler: Taze adaçayı yaprakları, 1 adet kakule, kuru kekik, kuru biberiye, yarım limon. 

Yapılışı: Malzemeler sıcak su ile birleşir, 1 dk kadar demlendikten sonra saat 7:30'dan sonra bir şey yenmeyecek ve bu çay içilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder